Съвети и насоки

Някои полезни съвети

За да се гарантира качествената обработка на файловете,  когато изпращате вашите снимки, трябва да спазвате някои условия. Ако тези условия не са изпълнени, ние не можем да гарантираме обработката на вашата поръчка, за съжаление.

Приемливи формати файлове

Моля, изпращайте ни само *  файлове формати. JPG, и PNG .

Имената на файловете с изображения

Дължината на името на файла не трябва да надвишава 10 знака, включително разширението на файла, като *. JPG).  Символите в имената на файловете да са само букви на латиница  "от A до Z", номера "0-9" и символи "_" са позволени

 

Максималният размер на файла

Максималният размер на файла  JPG, 10 MB на изображениеto. PNG файлове, максимален размер на файла  25MB на изображението.

 

 Размер на снимките по формати

Определените по формат  снимки са закръглени приближения в сантиметри, защото във фотографската индустрия снимката  обичайно се изчислява в единици сантиметра. По-долу е списък на точните размери на снимките по формати. Технически производствени допуски между 1-3% е възможно.

 

Формат Височината на изображението (фиксирана) Дължина на изображенията (максимум)
9 х 13 cm 8.9 см 12.7 см
10 х 15 cm 10,2 см 15,0 см
13 x 18 см 12.7 см 18 см
15 x 21 см 15 см 20.3 см
20 х 30 cm 20,3 см 30,5 см
30 x 45 см. 30,5 см 45.5 см

 

 

Качество на снимките

 

 

Очакваното качество на изображенията на  снимката, се измерва в 3 степени. Това качество е в зависимост от разделителната способност на вашия цифров графичен файл. Колкото по-голям е размера на файла в мегабайти , толкова по-висока резолюция ще има снимката и ще се получи желаното високо качество.. Цветните символи,  служат като отправна точка за избор на подходящия формат и имат следните значения:

Много добро качество на снимка Много добро фотографско качество еквивалент на аналогова снимка.
Добра фотографско качество Картина с добро качество - незначителни размиването на финните детайли .
Лошото фотографско качество Лошо фотографско качество - размазване : не се препоръчва.